• Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés folyamata
  Pénzügyi tervezés folyamata

  A piacon egyedülálló módon azt valljuk, hogy ne csak a szerződéskötésig tartson a tanácsadó kapcsolatot ügyfelével, hanem a kapcsolattartás igazából onnan kezdődjön.

  Bővebben...
 • Tervezői szolgáltatások
  Tervezői szolgáltatások

  Nálunk Ön van a középpontban! Megkeressük az Ön céljainak és pénztárcájának legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Élettervezés
  Élettervezés

  Az élettervezés mindenkinél mást jelent. Ha a pénzügyi megközelítést vesszük alapul, az élettervezés egy híd, amely összeköti életünk céljait pénzügyi terveinkkel. 

  Bővebben...
 • Pénzügyi tervezés
  Pénzügyi tervezés

  Jobb pénzügyi döntések jobb életet jelentenek! Ezért egy biztos alapokon nyugvó, átgondolt pénzügyi tervre van szükség és a megfelelő pénzügyi eszközökre.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Követelményrendszer
 • Etikai kódex

Etikai kódex

Etikai Kódex – A Minősített Pénzügyi Tervező szakemberek tevékenységüket az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva, szigorú etikai és szakmai szabályoknak megfelelően végzik.etikai kodex

Minden MPTSZ-nél minősítést szerző tervező kötelező érvénnyel elfogadja az Etikai Kódex által megfogalmazott elveket. A minősítés feltétele az Etikai Kódex előírásainak folyamatosan megfelelő működés.

Az Etikai Kódex által meghatározott alapelvek:

 1. Tisztesség – A minősítéssel rendelkező szakember tisztességes szakmai szolgáltatást nyújt.
 2. Jogszerű működés – A minősítéssel rendelkező szakember ismeri és betartja a munkájára vonatkozó jogszabályokat.
 3. Ügyfélérdek elsődlegessége – A minősítéssel rendelkező szakember az ügyfél érdekeit mindig a saját érdekei elé helyezi.
 4. Pártatlanság – A minősítéssel rendelkező szakember döntéseiben és javaslataiban objektív és nem részesít előnyben szolgáltatásokat, szolgáltatókat vagy megoldásokat szubjektív vagy személyes szempontok miatt.
 5. Szakértelem – A minősítéssel rendelkező szakember a szakszerű szolgáltatás érdekében szakmai és személyes tudását és készségeit folyamatosan fejleszti és munkájában legjobb tudását alkalmazza.
 6. Méltányosság – A minősítéssel rendelkező szakember igazságos (fair) és következetes szakmai kapcsolataiban.
 7. Transzparencia – A minősítéssel rendelkező szakember minden rendelkezésére álló releváns információt közöl az ügyféllel, beleértve személyes érdekeltségeit, az érdekütközések lehetséges területeit és díjazásának módját és mértékét is.
 8. Gondosság – A minősítéssel rendelkező szakember munkáját a lehetséges legnagyobb körültekintéssel végzi, és csak olyan szolgáltatást vállal, aminek folyamán nagyfokú gondossággal tudja végezni munkáját.
 9. Bizalom – A minősítéssel rendelkező szakember ügyfeleinek adatait bizalmasan kezeli.
 10. Profizmus – A minősítéssel rendelkező szakember tevékenységét az ügyfelek, a munkatársak és egyéb üzletfelek irányába tisztelettel és udvariasan végzi, oly módon, hogy az profizmust tükrözzön.

(Forrás: MPTSZ)