• Befektetések
  Befektetések

  Megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldásokat, melyekkel eligazodhat a befektetési lehetőségek rengetegében. 

  Bővebben...
 • Cafeteria
  Cafeteria

  Ha kérdése van a cafeteriáról, itt megtalálja a választ. 

  Bővebben...
 • Pályázatok
  Pályázatok

  Egy vállalkozás életében kiváló lehetőséget jelent vissza nem térítendő támogatások elnyerése. Az Ön cége sem maradhat le egyetlen, számára releváns támogatásról sem! 

  Bővebben...
 • Nyugdíjtervezés
  Nyugdíjtervezés

  Időszerű és felkészült tervezéssel elérhetjük azt, hogy időskorunkban elfogadható színvonalon éljünk, s felkészüljünk a megnövekedett kockázatok kezelésére. 

  Bővebben...
 • Pénzakadémia Alapítvány
  Pénzakadémia Alapítvány

  A Pénz-Navigátor számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt támogatói vagyunk a Pénzakadémia Alapítványnak, amely a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozik.

  Bővebben...
 • Portfólió átvizsgálás
  Portfólió átvizsgálás

  Teljeskörűen és objektíven átvizsgáljuk meglévő pénzügyi megoldásait, szerződéseit, s egy analízis során javaslatokat fogalmazunk meg élethelyzetével és céljaival kapcsolatban.

  Bővebben...
 • Főoldal
 • Tőkeképzés
 • Unit-Linked megoldások

Unit-Linked biztosítások

unit linkedUnit–Linked – Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A termék ötvözi az életbiztosítás által nyújtott védelmet és a befektetési alapokkal történő megtakarítások előnyeit. A befektető így mindkét termék által kínált előnyből profitálhat.

Rugalmasan választhatja meg a befektetési alapokat, amelybe befektetéseit szeretné helyezni. Ennek révén a pénzt az alapkezelők szakembergárdája kezeli, kihasználva a befektetési alapok előnyeit.

A unit-linked biztosításokat világszerte az életbiztosítási piac egyik slágertermékeként tartják számon. A unit-linked biztosítások kialakulása az 50-es években Angliában kezdődött, de szerte a világban inkább csak a 80-as, 90-es években terjedtek el. A 90-es évek végére már vezető szerepet töltöttek be a Nyugat-Európai háztartások pénzügyi megtakarítási terveiben. Magyarországon 1997 óta elérhetőek.

Ezek az új típusú termékek jelentősen megváltoztatták az életbiztosításról alkotott elképzeléseket – sok kötöttségét feloldották a hagyományos biztosításoknak. A unit-linked biztosítások nagy érdeme, hogy az életbiztosítási termékek az ügyfelek számára átláthatóbbá váltak, nagyobb és újfajta lehetőségeket kínáltak a befektetési portfólió megválasztása és változtatása tekintetében, de cserébe nagyobb felelősséget is raktak az ügyfelek vállára saját pénzügyeik intézése tekintetében.

A biztosítási oldal is több alternatívát kíván: a biztosítási elemek szabadon választhatóak, így akár komoly élet– és baleseti védelem, illetve kizárólag befektetési fókusz mellett minimális biztosítási tartalom is választható. Ebből kifolyólag – ha nincs szükségünk komoly biztosítási védelmi szolgáltatásokra – kihasználhatjuk azokat a jogviszonyi előnyöket, amelyek a biztosítási jogviszony sajátosságai. Ez jelent adóelőnyöket: SZJA mentesség és bizonyos esetekben kamatadómentesség, illetve jogi előnyöket: ez a típusú szerződés, így a rajta – akár alszámlákon – lévő összegek nem perelhetőek, nem képezhetik követelés vagy per tárgyát, s nem vonhatóak be csőd-, vég- vagy felszámolási eljárás alá. Sőt mi több, tragédia esetén 8 napon belül adó- és illetékmentesen megtörténik a kifizetés az előre megjelölt személy(ek) számára.

Más országokban a unit–linkedet a jó befektetési lehetőséget kínáló biztosításon kívül nyugdíjbiztosítási alternatívaként is számon tartják. A unit–linked biztosítások Magyarországon már nem csak a befektetési alapok, hanem az önkéntes nyugdíjpénztárak jelentős riválisaként is említhetők, növelve gazdasági és társadalmi jelentőségüket a hazai hosszú távú lakossági megtakarításokban és öngondoskodásban.

Ha ez a kérdés egy picit is elgondolkodtatta, vegye fel a kapcsolatot velünk, kérjen egy objektív, független szakvéleményt és egy díjmentes konzultációt!

Jelentkezzen itt!